Dolen met A. den Doolaard, 1972

De Vlaamse programmamaker Joos Florquin interviewde in 1972 A. den Doolaard thuis in Hoenderloo. Op 29 februari 1972 zond de VRT een deel van dit vraaggesprek uit. A. den Doolaard, destijds 71 jaar oud, vertelt op een omgekeerde emmer en op een tuinstoel over zijn boeken: "de eenling tegen de massa, en tegen de maatschappij", over zijn beenbreuk bij een ski-ongeluk en het herstel daarvan in België, en over zijn vlucht met Wampie voor de optrekkende Duitse legers in 1940:

link naar de pagina met het fragment op Cobra.be

De BRT zond twee afleveringen uit van de gesprekken die Joos Florquin met A. den Doolaard voerde. De eerste aflevering, ten huize van A. den Doolaard, werd op 13 oktober 1971 uitgezonden, het tweede deel, Dolen met Den Doolaard, op 29 februari 1972. In het boek 'Ten huize van - deel 9' zijn de gesprekken die aan deze uitzendingen ten grondslag liggen door Joos Florquin vastgelegd.

A. den Doolaard zittend op een omgekeerde emmer

A. den Doolaard tijdens de opnamen, voor zijn huis in Hoenderloo (afbeelding via DBNL).

Gerelateerd

Gewoon thuis bij Den Doolaard
Hoenderloo 308

Met wie spreek ik ?

Branda en Ad hebben nog geprobeerd om ons in Thousand Palms, Kalifornie op te zoeken met een kruik Bols en een stuk oude kaas. Dat is in ieder geval volgens een brief van Erie van 1 januarie,1998. Die ik vandaag geveonden heb in een van Bob's boeken. Van de boeken , die Bob aan ons gegeven had zijn er vier ervan, die hij voor mij en Dolores heeft geattributeerd en getekekend.

En hoe kom ik zo plotseling te voorschijn ? Mijn neef Arthur in Bakkum heft mij vandaag twee CD's gestuurd van twee VPRO radio verslagen, die in 2008 gemaakt waren. Dit bracht mij weer op het spoor.

Ik heb indertijd in April 1954 met Bob gelift van Ljubljana naar Athene toen ik op weg naar Australie was. Ik ben weer, na een voorspoedige liften naar Australie weer naar Nederland teruggekeert. en in 1957 naar America geemigreerd . Wij hebben over de jaren altijd kontact opgenomen wanneer ik weer een bezoek naar Nederland maakte.

En weer, zeg....met wie spreek ik ?

 

Toontje Hansen

 

 

Als antwoord op door Antoon Hansen (niet gecontroleerd)

Geachte meneer Hansen,

Wat ontzettend leuk om uw reacties op mijn website te lezen, bedankt voor het compliment over de biografie. Laat ik mezelf eerst voorstellen, om uw vraag 'met wie spreek ik' daarmee te beantwoorden. Mijn naam is Albert Koevoet, 39 jaar oud, en al sinds mijn jeugd een bewonderaar van A. den Doolaard.

Ik kende uw naam al, heb ooit in een oud krantenartikel gelezen hoe u als lifter met A. den Doolaard meereisde naar Griekenland. Dit krantenartikel staat ook online, op http://studiezaal.nijmegen.nl/ran/_detail.aspx?xmldescid=383477639 is het terug te zien.

Bij dit artikel is ook een foto opgenomen van u en A. den Doolaard, staande voor een standbeeld in Belgrado. Het toeval (?) wil dat mijn zoon dit weekend ook in Belgrado is geweest, en op diezelfde plek een groepsfoto heeft gemaakt! Verschil is wel dat hij er met het vliegtuig naartoe is gereisd, en u te voet en liftend!

Wanneer u meer foto's heeft van uw reis met A. den Doolaard, ben ik daarin zeer geïnteresseerd!

met hartelijke groet,Albert Koevoet